svt husdrömmar

SVT Husdrömmar

SVT har under 1,5 år filmat vårt byggprojekt mot drömhuset RabyGarden som skulle ta fyra månader men som istället tog ett år. TV-programmet Husdrömmar har följt hur våra liv kantades av både glädje och tuffa livsutmaningar, allt från en försenad byggstart, tre olika tillfälliga boende, en byggare som går i konkurs till glädjen av att få en liten nyfödd dotter och en ny byggare med stort hjärta.
SVT Husdrömmar synar åtta olika familjer och deras unika byggprojekt med programledaren Pernilla Månsson Colt och en av Sveriges främsta arkitekter Gert Wingårdh.

Senaste om RabyGarden i SVT Husdrömmar

Vår berättelse om SVT Husdrömmar


SVT SÅG OCKSÅ VÅR DRÖM

SVT Husdrömmar visar hur vår väg mot drömhuset fylls med stunder av glädje som när vi i fick vårt gemensamma barn, en liten tjej som kom till världen i maj mitt i byggprojektet men även tårar och ilska när vår förste byggare missköter sig och försätter oss i en mycket svår situation med stora risker.

För vår del så var 2013 det mest spännande och utmanande året i våra liv, året då vi som ensamstående med barn bestämde oss för att flytta tillsammans till en familj och förverkliga en gemensam dröm om ett pittoreskt gathus från sent 1800-tal på Limhamn med inslag av både asien, afrika och klassisk skånskt.

Rabygarden

VÅRA DRÖMMAR BLEV EN GEMENSAM SANNDRÖM

Vi hade båda drömt om att bo i ett pittoreskt gathus långt innan vi fann varandra därför blev våra drömmar snabbt en gemensam dröm i och med RabyGarden.

Åsa hade skissat på sina drömmar om att bygga ut sitt hus RabyGarden på Limhamn och tagit hjälp av arkitekten Mikael Wikeborg för att konkretisera dessa till ritningar. Magnus hade länge drömt om ett gathus antingen i centrala Malmö eller på Limhamn men ännu inte hittat sitt drömhus. Bara några år innan vi träffades hade Magnus varit och tittat på ett gathus bara en kilometer från RabyGarden, ovetandes att han sex år senare skulle förverkliga sin dröm.

svt husdrömmar visar rabygarden 

INSPELNINGEN AV HUSDRÖMMAR BÖRJADE HÖSTEN 2012

Inspelningen av SVT Husdrömmar började under oktober 2012 i vårt hus RabyGarden på Limhamn i Malmö och med ett TV-team på närmare 10 personer. Vi var både nervösa och förväntansfulla och inspelningen pågick under en hel dag. På plats hade vi allt från produktionsledare, kameramän, ljud- och ljusexperter till programledarna Pernilla och Gert. Trots nervositet så vande vi oss snabbt med kameran, även om vi någon enstaka gång misslyckades med att hålla blicken från kameran.

Vi fick väldigt snabbt en behaglig stämning och stortrivdes med hela teamet och framför allt med Pernilla och Gert. Vi skojade friskt under tagningarna och vi hade många goda skratt tillsammans. TV-inspelningarna pågick under både heldagar som kortare sessioner med många täta kontakter med SVT’s TV-team.

svt husdrömmar inspelning

 

SPÄNNANDE ÄVEN BAKOM KULISSERNA

SVT Husdrömmar följer även våra barns resa som har varit väldigt oförutsägbar och minst sagt mer än vad de hade hoppats på, trots allt så har barnen klarat tiden under byggprojektet bra men även tyckt att inspelningarna varit lite av en lyx och bara längtat efter att få berätta för kompisarna.

En av de mest dramatiska händelserna som hände bakom kulisserna skedde faktiskt under vår första inspelningsdag då en riktigt stor råtta hade släpats in i huset av vår huskatt som bara ville vinna uppmärksamhet före sina nyfödda kattungar. En annan rolig händelse var du vi fick låna en splitterny FIAT Freemont av Bilpartner i Malmö under ett dygn, det kändes lyxigt.

husdrömmar svt filmar barnen

VISST, VI DELAR MED OSS AV VÅRA PRIVATLIV I HUSDRÖMMAR MEN..

TV-inspelningarna av Husdrömmar har varit vår hemlighet i 1,5 år och det känns nu skönt att öppet få prata om det. Väldigt få i vår vänkrets har känt till TV-inspelningarna eftersom vi lovade SVT att det skulle förbli hemligt till de meddelade annat och det var väldigt svårt i början innan vi hade vant oss.

Visst delar vi med oss utav många av våra tankar och känslor i TV men vi har under hela inspelningstiden tänkt på barnens bästa och ibland bedömt att de inte skulle medverka av olika skäl och detta har respekterats väl av SVT. Och även om tittarna får vara med på väldigt mycket så är det ändå så att merparten av det som hände i våra liv under 2013 inte kom med, exempelvis att vår katt blev överkörd, mängder av utmaningar i våra egna företag som vi driver, timmars telefonsamtal med byggarna, en trasig nyinköpt barnvagn efter att ett flygbolag hanterat den riktigt illa, oron över hur långt pengarna skulle räcka till bygget, personliga samtal med byggaren som gick i konkurs, flyttlass mellan olika tillfälliga boenden och våra resor på flykt efter en lugn stund långt från byggets utmaningar.

Tja, du får helt enkelt själv se SVT Husdrömmar och få en inblick i vårt liv under 1,5 år.

Källor: foto på Pernilla Månsson Colt & Gert Wingårdh – Mattias Ankrah/SVT

på vägen i husdrömmen

Alla artiklar om RabyGarden på SVT Husdrömmar

Nu ryker aprikosträdet

Nu ryker aprikosträdet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque ut purus rhoncus, aliquam nulla in, vulputate enim. Donec gravida ut... Läs mer